34 oplossingen voor werkgevers die te maken hebben met personeelstekorten

Heeft u als werkgever moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan bent u niet de enige. Personeelstekorten kunnen leiden tot een hogere werkdruk bij uw werknemers en een verminderde productiviteit, met verlies van omzet en winstgevendheid tot gevolg. Maar er is goed nieuws: het UWV heeft praktijkvoorbeelden verzameld van werkgevers die succesvol zijn geweest in het aanpakken van personeelstekorten.

Het rapport ‘Personeelstekorten aanpakken: 34 oplossingen voor werkgevers’ bevat oplossingen verdeeld over drie strategieën: het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van werk en het binden en boeien van medewerkers.

Van het werven van buitenlandse werknemers tot het flexibiliseren van arbeidsvoorwaarden, deze strategieën bieden een scala aan mogelijkheden om uw personeelstekort aan te pakken. Enkele voorbeelden zijn een bakkerij die zij-instromers heeft opgeleid tot bakker, een productiebedrijf dat een variabele werktijdenregeling heeft ingevoerd en een zorginstelling die werknemers betrekt bij het opstellen van het werkrooster.

Dus als u te maken heeft met een personeelstekort, laat u dan inspireren door deze creatieve oplossingen en strategieën. Klik hier om het rapport te lezen en ontdek hoe u uw personeelstekort kunt aanpakken. Samen kunnen we de uitdaging van personeelstekorten overwinnen.

Bron: UWV

Vergelijkbare berichten