skip to Main Content

Benieuwd hoe jouw werknemers hun basisvaardigheden kunnen verbeteren? En wat dat jou als werkgever oplevert? Vandaag, 31 maart 2022,  lanceerde het Expertisepunt Basisvaardigheden de website www.taalwerkt.nl. Een pagina vol met tips, materialen en goede voorbeelden die hierbij kunnen helpen.  

Basisvaardigheden: waar begin ik?

Lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden noemen we basisvaardigheden. Klanten hebben ze nodig om brieven te begrijpen. Werknemers gebruiken ze om veilig te kunnen werken en om zich een leven lang te ontwikkelen. Goede basisvaardigheden zijn daarom belangrijk. Voor jouw klanten, werknemers én voor jou als werkgever.

Deze toolkit helpt werkgevers op weg!

Wil je aandacht vragen voor basisvaardigheden bij jou op de werkvloer? Wil je aan de slag met jouw communicatie? Wil je werknemers een cursus aanbieden? Voor al deze vragen ontwikkelde het Expertisepunt Basisvaardigheden deze toolkit. Zij geven antwoord op de volgende vragen:

  • Speelt dit in mijn bedrijf? Bewustmaking van de rol van basisvaardigheden. Ze helpen je in kaart te brengen of beperkte basisvaardigheden bij jou op de werkvloer spelen. Zij laten je zien wat daarvan de gevolgen zijn.
  • Hoe communiceer ik duidelijk?  Er wordt geholpen met schrijven van brieven, website en werkinstructies, om deze zo te schrijven dat iedereen ze kan begrijpen. Ook jouw klanten én werknemers die moeite hebben met lezen of digitale taken.
  • Hoe bespreek ik beperkte basisvaardigheden?  Er wordt aan de hand van beeld en geluid laten zien wat de signalen zijn van beperkte basisvaardigheden bij klanten én werknemers. Er wordt geholpen met het voeren van het gesprek. En er wordt laten zien welke hulp er voor hen is in jouw eigen regio.
  • Hoe organiseer ik scholing? Er wordt geholpen met het opzetten van scholing op de werkvloer. Zo kan iedereen zijn certificaten halen, zich ontwikkelen en misschien zelfs kan doorgroeien naar een betere functie binnen jouw bedrijf.
  • Wat kan ik nog meer doen? Hoe vind je nieuwe medewerkers? Hoe zorg ik ervoor dat mijn werknemers zich een leven lang ontwikkelen? Welke goede voorbeelden zijn er al? Hier vind je de juiste inspiratie.

 

Meer informatie via de website: www.taalwerkt.nl

Back To Top