Skip to content

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD) in Noord-Holland Noord, een open bedrijvenweek van 20 tot en met 25 maart, zijn een doorslaand succes gebleken.

De vijfde editie van het evenement, waarbij ondernemers uit de regio’s Alkmaar, West-Friesland en de Noordkop belangstellenden een kijkje op de werkvloer bieden, heeft geleid tot ongeveer 10.000 bedrijfsbezoeken door enkele duizenden bezoekers. Bovendien nam een recordaantal van 327 bedrijven deel. Vorig jaar was sprake van rond de 3400 bezoekers en 144 deelnemende bedrijven. „We krijgen dit jaar hele leuke, enthousiaste reacties van ondernemers én bezoekers”, laat Nicole Meskers weten. Zij is woordvoerster van RPAnhn (regionaal platform arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord), een van de initiatiefnemers. De andere zijn Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en WSP-NHN (WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord).

Groepen

„Er blijken best veel mensen in groepen langs te zijn gekomen, zoals schoolklassen, vrienden en familieleden. Daarnaast is sprake geweest van een boel spontane bezoeken, dus zonder aanmelding.” Dit gold met name voor bedrijventerreinen waar meerdere ondernemers activiteiten ontplooiden, zoals bij GP Groot en de Schot Groep op Boekelermeer in Alkmaar, Kooypunt in Den Helder. De Maatlat in Limmen plus de gemeentewerf Hollands Kroon in Wieringerwerf (inclusief brandweer, ambulancedienst en politie). Personeelsschaarste en het grote aantal openstaande vacatures worden gezien als voornaamste oorzaken voor de fors gegroeide animo.

Oriënteren

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zijn bedoeld om inwoners kennis te laten maken met ondernemers. Werkzoekenden, studenten en scholieren krijgen de kans om zich te oriënteren op toekomstmogelijkheden of bijbaantjes. En bedrijven wordt de geboden om te laten zien wat zij in hun mars hebben en waar zij trots op zijn. Meskers: „Wat leuk is, is dat bij veel bedrijven het nog steeds mogelijk is om alsnog een gesprek in te plannen als werkzoekende.” Het evenement krijgt in 2024 een vervolg. De week waarin de lente begint, dus rond 21 maart, is doorgaans het moment waarin de Kom Binnen bij Bedrijven Dagen plaatsvinden.

Bron: Noordhollands Dagblad – woensdag 29 maart 2023

Back To Top