skip to Main Content

Brancheteam Zorg is met verschillende zorgbedrijven in de regio in gesprek omdat we steeds vaker horen dat het op de werkvloer lastiger wordt om alle (BBL) leerlingen goed te kunnen begeleiden. Dit signaal hebben we opgepakt, uitgedacht, een projectplan op geschreven en inmiddels met een pilot gestart. Deze pilot houdt in dat een werkgever werkbegeleiders vrijmaakt om zich volledig te richten op het begeleiden van leerlingen. Dit zijn medewerkers met een diploma Verzorgende IG, waarvoor het uitvoerende werk aan het bed bijvoorbeeld te zwaar is. Zij hebben naast hun taken als werkbegeleider geen uren meer waarbij zij zelf nog op de afdeling aan het bed ingepland worden. Op deze manier kunnen zij zich volledig op de begeleidende taken richten. Wij hopen dat op deze manier wordt voorkomen dat leerlingen uitvallen en hun opleiding in de zorg niet voltooien.

Gezien de financiering in de zorg, kunnen deze uren nergens gedeclareerd worden. Samen met het Regionaal Mobiliteitsteam hebben we de mogelijkheden in kaart gebracht en passende financiering gevonden. Met deze financiële middelen en deels een investering van de werkgever zelf kunnen de uren van de werkbegeleider betaald worden. De middelen zijn gekoppeld aan nieuwe medewerkers die aangenomen worden op een BBL plek binnen de organisatie. Het is dan niet van belang of deze nieuwe medewerkers een uitkeringsachtergrond hebben, intern doorstromen vanuit een ondersteunende baan of dat zij vanuit een externe baan aangenomen zijn. De werkgever heeft de komende maanden verschillende evaluatiemomenten ingelast om te toetsen of deze werkwijze het beoogde effect zal hebben.

Onlangs verscheen onze pilot met De Palatijn in het Noord-Hollands Dagblad!

Herkent u zich in deze problematiek en wilt u hierover van gedachten wisselen? Neem dan contact op met de medewerkers van brancheteam Zorg, Welzijn, Overheid, Onderwijs, Schoonmaak & Beveiliging via telefoonnummer 072-7003336 of via contact@wsp-nhn.nl. Wij staan voor u klaar!

Klik op de afbeelding om te vergroten
Back To Top