Budgetbeheerder Erik Honing vond zijn collega via WSP-NHN

Wie financiële problemen heeft, zoals schulden of betalingsachterstanden, kan terecht bij budgetbeheerder en coach Erik Honing, eigenaar van My Life Budget in Broek op Langedijk. Hij stelt budgetplannen op, treft betalingsregelingen met schuldeisers en beheert bankrekeningen van klanten, om inkomsten en uitgaven weer met elkaar in balans te brengen. Sinds kort heeft Erik een nieuwe collega, mede dankzij WSP-NHN.

“Ik ben begonnen in m’n eentje, maar wel in een goed samenwerkingsverband met een collega-bedrijfje in Zaandam”, vertelt Erik. “Wij hadden gezamenlijk iemand met een Wajong-uitkering in dienst genomen – een bekende van m’n collega. Dat is heel goed verlopen, alleen moesten we haar wel delen. Ik had op een gegeven moment iemand nodig die vier, vijf dagen per week bij mij mee kon draaien. Iemand die, net als ik, van A tot Z een dossier kon behandelen en als achtervang kon dienen: ik ben namelijk ook wel eens een dag ziek en wil ook wel eens op vakantie, maar het werk gaat altijd door.”

Alle reden om op zoek te gaan naar een nieuwe medewerker. Maar een vacature uitzetten, dat had Erik nog nooit gedaan. “Hoe doe ik dat efficiënt en voordelig? Ook leek het me best wel eng om de juiste sollicitant eruit te filteren. Ik zocht dus een manier waarop ik het niet helemaal zelf hoefde te doen.”

Toen Erik op LinkedIn een artikel over WSP-NHN tegenkwam, besloot hij de telefoon te pakken. “Ik heb contact opgenomen en ben met WSP-NHN in gesprek gegaan, over vragen als: Wat zoek ik? Wat wil ik? Wat heb ik nodig? Wat vraag ik van iemand? Zo zijn er bijvoorbeeld wel trainingen in mijn vakgebied, maar het meeste is toch ‘learning on the job’.”

Op basis van de gesprekken, is Eriks contactpersoon bij WSP-NHN voor hem op zoek gegaan in haar netwerk. “Binnen twee weken tijd kreeg ik vijf cv’s aangeboden, allemaal van personen die in de WW zaten. Ik heb ze alle vijf uitgenodigd. Uiteindelijk zaten er twee kandidaten tussen die ik allebei graag aan had genomen.”

Omdat een van de twee ook nog wat andere ijzers in het vuur bleek te hebben, heeft Erik voor de kandidaat gekozen met de grootste kans op een langdurige samenwerking. “Ik had een klik met haar én ze had al ervaring bij een bewindvoerderskantoor.” Een tweede gesprek heeft de doorslag gegeven: in augustus is ze voor vijf uur per dag aan de slag gegaan, met het doel om het aantal uren op termijn uit te breiden.

Erik heeft de samenwerking met zijn contactpersoon bij WSP-NHN als erg prettig ervaren. “De lijntjes waren heel kort. Ze heeft me ook wat tips en trucs aangereikt hoe ik het beste de gesprekken aan kon pakken, dus die begeleiding vond ik heel fijn. Voor mij is het een succesverhaal gebleken.”

Vergelijkbare berichten