De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2020!

Trots op je bedrijf? Laat het zien tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2020!

Alkmaar, maart 2020 – Van 5 t/m 10 oktober 2020 ontmoeten inwoners, bedrijven en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Na drie succesvolle edities in West-Friesland openen ook bedrijven in de regio Alkmaar en de Kop van Noord-Holland hun deuren. Aan de editie van 2019 deden ruim 80 bedrijven mee, gezamenlijk ontvingen zij meer dan 1.800 bezoekers! Dus bent u trots op uw bedrijf en wilt u laten zien wat u doet? Open dan, net als vele andere regionale bedrijven, ook uw deuren tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in oktober! Meer informatie en aanmelden: www.kbbbd.nl.

Tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dagen (KBBBD) kunnen inwoners kennismaken met bedrijven bij hen in de buurt. Werkzoekenden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt bij hen in de buurt zijn. Scholieren en studenten zien wat er hier in de regio allemaal gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. En ondernemers kunnen ook familie, vrienden of buren vol trots hun bedrijf laten zien.

Vacatures ingevuld

Een succesvol voorbeeld van deelname in 2019 is de STAMHUIS prefab- en interieurfabriek in Medemblik.  Manager Pim Hoekstra meldde het bedrijf vorig jaar aan. “Ik wilde de STAMHUIS Fabriek beter gaan uitdragen op het gebied van interieur, omdat we in de regio vooral nog bekend staan onder de naam Bimmerman Afbouw.” De deelname van STAMHUIS werd een groot succes. “We hebben 250 bezoekers gehad en vijf vacatures vervuld. Vacatures die al langere tijd openstonden! Twee interieurbouwers wonen hier praktisch om de hoek. Zij wisten niet wat er binnen onze muren gebeurde. Die jongens vroegen zich af waarom zij nog in de file stonden!”

Bedrijven: meld je aan!

Via de website www.kbbbd.nl kunnen bedrijven zich met hun eigen profiel en programma registreren. Een bedrijf bepaalt zelf welke dag(en) bezoekers welkom zijn. Dat kan een uurtje zijn, maar ook een vrije inloop gedurende de hele week. Elk bedrijf kiest zelf wat bezoekers kunnen zien en op welke manier. Bezoekers schrijven zich via dezelfde site in voor een bezoek aan een of meerdere bedrijven. Elk bedrijf ontvangt een bericht zodra iemand zich heeft ingeschreven voor een bezoek aan dat bedrijf. De organisatie van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen regelt de administratieve afhandeling en promoot de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen om inwoners van de regio te informeren over. Deelnemende bedrijven organiseren zelf hun lokale promotie om zoveel mogelijk bezoekers voor hun bedrijf te laten aanmelden. Daarvoor krijgen zij een toolkit met onder meer voorbeelden van berichten voor social media.

De KBBBD is een initiatief van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, RPAnhn en Ontwikkelingsbedrijf NHN.

Vergelijkbare berichten