Een gewaardeerde opstap naar vrachtwagenchauffeur

In de zomer 2022 beginnen als chauffeur met B rijbewijs en de winter van 2022 mogen afsluiten met je C vrachtwagenrijbewijs. Magdi maakt het waar, werkzaam bij Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. die hier via het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord terecht kwam.

Een goed gevoel

HR Manager, Charlotte Maas en Ronald Schouten, Transportmanager beide van Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. zijn in de zomer van 2022 gestart met een traject bij het WSP. Zij kwamen daar in contact met Hanane Marzak, Adviseur Werkgeversdiensten bij WerkgeversServicepunt en Rob Angel, Bedrijfsadviseur bij WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. Hanane en Rob kregen namelijk een passend CV van Marlies Driessen, Matchmaker bij WerkSaam. Zij zag namelijk een kans voor Magdi, met zijn droom als vrachtwagenchauffeur.

Charlotte: “We hadden meteen een goed gevoel bij het kennismakingsgesprek. Magdi gaf ons een gemotiveerde indruk. Van daaruit hebben we een proefdag gedraaid en is Magdi vrij snel hierna begonnen bij ons als broodrijder op het busje met zijn B rijbewijs.
Alles verliep heel natuurlijk, hij is een zelfstandige werker en leerde heel snel. Samen hebben we enorme stappen gezet waardoor Magdi in december 2022 mag beginnen met zijn C rijbewijs bij rijschool Van Vugt. Dit voor zijn nieuwe stap als bakwagenchauffeur.”

Opstap van rijbewijs B naar bakwagenchauffeur (C)

Charlotte: “Het busje waar Magdi momenteel in rijdt, waar we er twee van hebben, zijn een manier om ondertussen het brood rijden te leren. Je krijgt de kunst van het brood rijden onder de knie en ondertussen leer je voor je C rijbewijs, hierdoor is er tijd en ruimte om te voelen of het bij je past. Hierdoor kunnen we mensen ook makkelijker opleiden. Als je met het busje, het brood en de werktijden overweg kan, dan weet je dat je een stabiele factor hebt. Ook zijn de afstanden die de busjes afleggen vrij kort, waardoor, als er wat aan de hand is wij makkelijker kunnen ingrijpen.”

Waardering

Het straalt er vanaf dat beiden erg blij met elkaar zijn, waar zelfs een traantje van blijdschap wordt weggepikt.

Magdi: “Ik voel hier het vertrouwen heel erg en je wordt gezien en gewaardeerd. Dat maakt dat het werk leuk is en je nog beter je best gaat doen en wilt geven.

Charlotte: “Magdi is niet alleen een hele aardige man én zelfstandige werker en iemand die snel leert, het is ook mooi om die waardering en dankbaarheid terug te zien. Hij is echt een toevoeging in het bedrijf qua persoon. En laat blijken dat hij de kans, die hij bij ons heeft gekregen heel erg waardeert.

Groei in bedrijf middels traject

Met die wederzijdse waardering hopen zij ook andere werkgevers te inspireren om meer bekendheid te creëren rondom dit traject.

Charlotte: “Het is mooi om een toevoeging aan de maatschappij te leveren om mensen met afstand tot arbeidsmarkt een kans te geven en te groeien in je mix in personeel. Daardoor groei je in je bedrijf met hele waardevolle mensen, waar wij op kunnen bouwen.”

In begin 2023 zal Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. een stevige groei van zo’n 50% gaan maken. Met het vertrouwen dat zij in WSP en Magdi hebben gekregen willen zij deze groei in het bedrijf zeker doorzetten middels eenzelfde traject.

Van links naar rechts: Ronald Schouten, Charlotte Maas, Marlies Driessen en Magdi

Vergelijkbare berichten