Gilberts weg van werkloosheid naar taxichauffeur 

Wat als je vanwege lichamelijke klachten je vak niet meer kunt uitoefenen, maar wel graag weer aan het werk wilt? Terugkeren in je vroegere beroep kan moeilijk zijn, maar vaak is er nog wel veel dat je wél kunt. Dat laat het verhaal van Gilbert zien. Hij ging, dankzij een samenwerking tussen WerkSaam Westfriesland, de Matchmakers en het WSP, van werkeloosheid naar een nieuwe baan die hem op het lijf geschreven is.

Vanwege zijn lichamelijke problemen had Gilbert de afgelopen tien jaar niet gewerkt. Hij was het thuiszitten zat en ging op zoek naar wat hij nog wel zou kunnen doen. Uit een gesprek met zijn coach bij WerkSaam Westfriesland, een keuring en een brainstormsessie kwam naar voren dat hij autorijden erg leuk vindt. Sterker nog: het is zijn hobby! Omdat autorijden iets is dat hij ondanks zijn lichamelijke klachten goed kan doen, lag hier een uitgelezen kans. En hoe mooi is het om van je hobby je beroep te maken?

Aan de slag als taxichauffeur

Er werd contact gezocht met de Matchmakers en het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. Gilbert kon al snel beginnen aan zijn traject om taxichauffeur te worden. Binnen enkele maanden had hij zijn taxipas behaald en kon hij beginnen met betaald werk.

Met plezier weer aan het werk

Inmiddels is Gilbert regulier in dienst genomen bij Willemsen de Koning, waar hij rustig kon starten. Hij werkt met veel plezier als taxichauffeur op de bus en in een personenauto. Al snel kon hij zijn werkuren opbouwen en is inmiddels ook al uitgestroomd uit zijn uitkering. Kortom: Gilbert zit helemaal op zijn plek in zijn nieuwe baan!

Vergelijkbare berichten