Gratis theaterconcert voor werknemers die moeite hebben met lezen en schrijven

Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is dinsdagavond 10 mei in Schouwburg het Park in Hoorn het gratis theaterconcert ‘Letter voor Letter’. Die avond zingen volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit de mooiste Nederlandstalige liedjes. Het is een avond boordevol muziek en ontroerende verhalen over hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven en hoe je daarbij geholpen kunt worden. Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is veel hulp beschikbaar. Maar om daarop af te stappen, moet je eerst een drempel over. Daar is in de voorstelling aandacht voor.  

De voorstelling is speciaal voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven, rekenen of digivaardigheden, hun werkgevers, familie en vrienden. Een bezoek aan de voorstelling is gratis. De kaarten kunnen besteld worden via de website van Schouwburg Het Park; www.hetpark.nl, aan de balie of via telefoonnummer: 0229-291000.

Werknemers

Uit onderzoek blijkt dat 2,5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd is. Ruim de helft daarvan heeft een baan. Dat betekent dat 1,4 miljoen werkenden moeite hebben met lezen en schrijven of rekenen of digitale vaardigheden. Hierdoor wordt het steeds lastiger om mee te kunnen doen in de samenleving. Het is belangrijk dat iedereen met een taalachterstand hulp krijgt. Na het volgen van een taalcursus begrijpen medewerkers bijvoorbeeld werkroosters makkelijker, houden ze zich beter aan de veiligheidsvoorschriften binnen het bedrijf, kunnen ze hun financiën beter beheren en duidelijker communiceren naar collega’s en klanten. Met de theatershow willen de organisatoren laaggeletterdheid bespreekbaar maken, zodat mensen zich niet meer hoeven te schamen en hulp gaan zoeken.

Letter voor Letter 

“Het wordt vooral een vrolijke avond voor muziekliefhebbers,” zegt zanger René Karst, maar wel met een boodschap: “We laten zien dat je je nergens voor hoeft te schamen, en dat er overal hulp is. En als je dan over die drempel heen bent gegaan om scholing te volgen, en je kunt je kleinkinderen voorlezen, dat is het mooiste wat er is.”

Initiatief 

Letter voor Letter komt op initiatief van het Taalakkoord Noord-Holland Noord naar Schouwburg Het Park in Hoorn, als onderdeel van de aanpak laaggeletterdheid in Noord-Holland Noord. Taalakkoord NHN is een initiatief van Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPAnhn), ondersteund door Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven. Het Taalakkoord helpt onder andere organisaties om de taalvaardigheid van medewerkers te verbeteren, door bijvoorbeeld Taal op de werkvloer of het aanbieden van scholing.   

Praktische informatie

  • Wat: Theatervoorstelling Letter voor Letter
  • Voor wie: iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven, hun werkgevers en mensen uit hun directe omgeving
  • Datum: 10 mei 2022
  • Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
  • Locatie: Schouwburg Het Park in Hoorn, Westerdijk 4 1621 LE Hoorn
  • Kaartjes: Gratis kaarten reserveren via de website van Het Park; www. Hetpark.nl of via telefoonnummer 0229-29100

Vergelijkbare berichten