Het Grootste Werkfestival X NHNEXT: Innovatieve oplossingen voor krapte op arbeidsmarkt

PERSBERICHT: De krapte op de arbeidsmarkt is ook in Noord-Holland Noord ongekend en neemt alleen nog maar toe. Verschillende sectoren kampen met een flink tekort aan personeel en hebben moeite om hun omzetdoelstellingen te halen. Dit vraagt om innovatief denken en stevige samenwerkingsverbanden.

RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) en ONHN (Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord) slaan daarom de handen ineen en organiseren dit jaar op donderdag 13 oktober een event voor ondernemers, overheid en onderwijs: Het Grootste Werkfestival X NHNEXT!

Thema: Innovatie Werkt 

Tijdens het event bespreken we concrete oplossingen voor knelpunten in de arbeidsmarkt, zoals het stimuleren van technologie en innovatie en het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het thema is daarom ‘Innovatie werkt!’ Ondernemers, overheid en onderwijs hebben elkaar nodig om tot structurele duurzame oplossingen te komen. In het programma en tijdens kennissessies komen diverse invalshoeken aan bod: van nieuwe manieren voor het aantrekken en behouden van personeel tot en met het inzetten van automatisering en robots op de werkvloer. Deelnemers krijgen inzicht in mogelijke oplossingen en maken kennis met inspirerende voorbeelden van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Programma 

Het event bestaat uit een plenair deel en een parallelprogramma. De opening is in handen van Ben Tap en Esther Zijl, respectievelijk directeur RPAnhn en ONHN. Vervolgens neemt Eva de Mol, oprichter CapitaIT en investeerder in technologie startups, de deelnemers mee in de toekomst van werken. Onder andere gaat zij in op veranderingen in de arbeidsmarkt, het belang van digitale vaardigheden en omscholing en het beoordelen van talent in een veranderende wereld. Na dit plenaire gedeelte volgt het parallelprogramma, met zes kennissessies over praktische ervaringen en concrete oplossingen.

Aanmelden via deze link.

Vergelijkbare berichten