Harrie Helpt

Met de Harrie Helpt training geven we organisaties handvatten voor het duurzaam begeleiden van werknemers met een arbeidsbeperking. Begeleiding op de werkvloer is voor alle werknemers belangrijk. Dit geldt zeker voor mensen met een arbeidsbeperking of mensen die al wat langer uit het arbeidsproces zijn. Door het volgen van de (gratis) Harrie Helpt training word je de ideale collega op de werkvloer voor een collega met een arbeidsbeperking. Wie is HARRIE en wat is de meerwaarde ervan? CNV Jongeren maakte een animatievideo ter introductie van de training om dit goed uit te leggen.

Heb je interesse om een Harrie-training te volgen? Vul dan hieronder het aanmeldformulier in. Een training bestaat uit twee dagen. Maximaal twee personen per bedrijf per training. 

De data voor 2024 zijn

  • 16 mei en 6 juni locatie Alkmaar
  • 21 mei en 11 juni locatie Hoorn
  • 11 september en 9 oktober Hoorn
  • 21 oktober en 26 november Hoorn
  • 12 september en 10 oktober Alkmaar
  • 7 november en 28 november Alkmaar

Praktijkvoorbeeld: Harrie van Essen is teamleider bij Hessing, specialist in gesneden groenten en fruit. Maar hij is ook een Harrie: een collega die mensen met een beperking op de werkvloer begeleidt.

Een Harrie die Harrie heet. Hoe zit dat eigenlijk?

“Ik heet Harrie, maar ben ook een Harrie bij Hessing. Een Harrie begeleidt mensen met een beperking op de werkvloer. De naam staat voor kwaliteiten die je hiervoor moet hebben. Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Een Harrie heeft een bewezen positieve invloed op het werk en op de relaties met collega’s.”

“Ik begeleid bij Hessing zes mensen met een beperking bij hun werkzaamheden. Maar ik begeleid ook de mensen om hen heen: reik ze aan hoe ze met deze collega’s om kunnen gaan, wijs ze op hun kwaliteiten. Je kunt niet hetzelfde verwachten als van andere collega’s. Als je je daarvan bewust bent, werken deze mensen juist als een verrijking voor het bedrijf en jezelf.”

“Door het volgen van een training, bijvoorbeeld via de gemeente. Met 6 tot 8 personen bespreek je een dag lang casussen, krijg je advies en gereedschap aangereikt over wat je zelf kan doen en wat WSP-NHN voor je kan betekenen. Je brengt zelf praktijkvoorbeelden in en je kunt ervaringen, ideeën en oplossingen uitwisselen.”

“Een Harrie haalt het beste uit mensen met een beperking. Zo haal je er voor hen uit wat erin zit en zijn ze voor je bedrijf goud waard. Dat doe je vooral door bewustwording te creëren in het bedrijf voor het anders zijn.”

“Omdat ik niet geloof in een maatschappij waarin mensen met een beperking worden weggestopt. Je investeert in mensen: moet je dan eens kijken wat je ervoor terugkrijgt. Dat is geweldig!”