Iedereen kan werken, als die maar wil

DeVi-Comfort is in 2006 opgericht door Dennis Vroegindeweij en is gespecialiseerd in oplossingen voor elektronische voertuigen. Vanaf 2010 hebben zij de werkzaamheden uitgebreid met het ontwikkelen van elektronische systemen voor livestreaming en landbouwtools. “Productontwikkeling, design en productie stroomt door onze aderen en we denken altijd in oplossingen. Het grootste resultaat is de bekroonde UP Traplift die is ontwikkeld en geproduceerd in onze eigen productiefaciliteit in Opmeer.”

 Samenwerking met WergeversServicepunt
DeVi-Comfort is lid van de Westfriese Bedrijvengroep en zo zijn ze in contact gekomen met werkgeversadviseur Bas van Velzen van het WerkgeversServicepunt.

Martijn van Heerden is directeur Productie bij DeVi-Comfort en heeft veel contact met Bas. Bas helpt Martijn voornamelijk bij het vinden van personeel. Martijn hoeft Bas maar te bellen en het wordt geregeld. Van het vinden van personeel tot aan het beantwoorden van vragen over subsidies. Als Bas een kandidaat aanlevert bij DeVi-Comfort gaat Bas ook altijd mee op gesprek.

Er zijn op dit moment meerdere cliënten van WerkSaam Westfriesland aan het werk bij DeVi-Comfort. Dit gaat super goed. Martijn geeft aan: “Soms beginnen we met een proefdag. Zo kunnen wij kijken hoe het gaat en of de client het werk snel oppakt. Ook kan de cliënt kijken of hij/zij het werk leuk vindt. Na een proefdag kunnen we vaak inschatten of iemand wel of niet past bij ons team.”

De samenwerking met het WerkgeversServicepunt heeft Devi-Comfort veel opgeleverd. Zo heeft DeVi Comfort blije medewerkers in dienst en bespaart de samenwerking tijd, omdat ze niet zelf op zoek hoeven te gaan naar nieuw personeel.

Met behulp van subsidies meer mensen helpen aan een baan
Ook heeft Devi-Comfort een subsidie gekregen door hulp van WerkSaam. Dankzij deze subsidie kunnen ze meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen aan een baan. Zo zijn er tafels met een smartbeamer bovenop gekocht.  Deze smartbeamer projecteert het beeld van werkprocessen op de tafel. Elke handeling wordt uitgebeeld. Zo kunnen medewerkers precies zien hoe iets in elkaar moet worden gezet. Ook wordt dit systeem gebruikt bij het inpakken van zendingen.

Met een proefdag kijk je of iemand kan participeren op de werkvloer
Martijn geeft aan: “Iedereen kan werken, als die maar wil.” Hij wil graag nog aangeven dat werkgevers misschien een bepaald vooroordeel hebben bij de cliënten van WerkSaam, maar dat een proefdag een hele makkelijke manier is om te kijken of iemand kan participeren op de werkvloer.

Vergelijkbare berichten