Ga naar hoofdinhoud

Wie personeel werft via WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP) kan gebruik maken van subsidies en regelingen. Dit helpt u als werkgever mensen in dienst te nemen en houden.

Ontdek samen met uw WSP-adviseur welke slimme personeelsoplossingen bij uw personeelsvraag passen. Dan weet u meteen welke subsidiemogelijkheden daarbij horen. WSP helpt u met de aanvraag.

Subsidies en regelingen voor werkgevers in regio Noord-Holland Noord

Geeft u onze talenten een kans in uw bedrijf. Dan zijn dit enkele bestaande subsidies die u tijd en kosten besparen.

  • Met een proefplaatsing kunt u onderzoeken of een baan en kandidaat echt bij elkaar passen.
  • Een tijdelijke loonkostensubsidie scheelt kosten in de begeleiding of scholing van nieuwe medewerkers. Neemt u iemand in dienst met een arbeidsbeperking, dan ontvangt u loonkostensubsidie naar loonwaarde als de kandidaat minder productief is. Loonkostensubsidie op basis van de Participatiewet blijft bestaan naast de NOW-regeling. In deze bijzondere situatie accepteert de overheid dus dubbele subsidiëring.
  • Een jobcoach (op afstand) kan de nieuwe medewerker op de werkvloer begeleiden. Dit scheelt u tijd en verkleint de kans op uitval.
  • De no-riskpolis verzekert personeel met een arbeidsbeperking tegen uitval door ziekte. Zo loopt u minder risico.

Subsidiecalculator.nl

Via de Subsidiecalculator kunt u zelf kijken of u bij het aannemen van nieuwe medewerkers mogelijk in aanmerking komen voor aantrekkelijke financiële voordelen. Deze online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor een nieuwe medewerker of recent in dienst getreden. Naast de hoogte van de bedragen geeft de calculator achtergrondinformatie over de subsidies en regelingen en de te ondernemen acties.

Back To Top