Noord Holland Noord viert successen bij realiseren werk voor mensen met beperking

Arbeidsmarktregio Noord-Holland-Noord is landelijk koploper als het gaat om banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De afgelopen maand zijn tijdens de landelijke Maand van de 1000 Voorbeelden successen gevierd.

De hele maand november werden door adviseurs van het WerkgeversServicepunt Noord Holland Noord en onder andere arbeidscoaches van WerkSaam West-Friesland werkgevers in het zonnetje  gezet die een voorbeeld zijn van sociaal ondernemen. Sociaal ondernemen is het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met als uitgangspunt hun mogelijkheden en talenten. In totaal zijn 50 bedrijven bezocht in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord.

Verrijking voor je bedrijf

WerkgeversServicepunt Noord Holland Noord blijft werkgevers inspireren om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. ’Samen met betrokken werkgevers is er een netwerk dat elkaar versterkt en inspireert,’ zegt Marius Wenker, die de Maand van de 1000 Voorbeelden in Noord-Holland Noord organiseerde. ‘Bedrijven zoeken personeel en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wachten op een kans. Meedoen aan inclusie is geen kwestie van moeten, maar een kwestie van willen. Daarin blinkt deze regio uit. Het is een verrijking voor je werkomgeving!’

Maand van de 1000 Voorbeelden

De ‘Maand van de 1000 Voorbeelden’ is een landelijk initiatief om aandacht te vestigen op de inclusieve arbeidsmarkt en een initiatief van werkgeversverenigingen en het Ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

Goed voorbeeld doet goed volgen?

Bent u werkgever en wilt u meer weten over de mogelijkheden van sociaal ondernemen? Neem dan contact met ons op, klik hier.

Vergelijkbare berichten