Noord-Holland Noord zoekt oplossingen voor krappe arbeidsmarkt tijdens Het Grootste Werkfestival

De toenemende krapte en mismatch op de arbeidsmarkt dwingt ons tot anders denken over onderwerpen als werven en opleiden. Daarom gaan ondernemers, bestuurders, directeuren en (HR-)managers in Noord-Holland Noord omdenken tijdens Het Online Grootste Werkfestival op dinsdagmiddag 23 november! Door middel van een plenair gedeelte en zeven verschillende kennissessies, kijken we tijdens het festival anders naar de acties die nodig zijn en kunnen we het verschil maken. Denk ook mee en meld aan via www.hetgrootstewerkfestival.nl. Deelname is gratis.

Voor het eerst sinds het begin van de CBS-meting in 2003 is de spanning op de arbeidsmarkt zo hoog opgelopen dat er meer vacatures zijn dan werklozen. In het tweede kwartaal van 2021 stonden er tegenover elke 100 werklozen 106 openstaande vacatures en het aantal banen groeit nog steeds. Om deze mismatch op de veranderende arbeidsmarkt aan te pakken is anders denken nodig. Zowel door het bedrijfsleven dat op zoek is naar nieuw talent, als het onderwijs en de overheid – maar óók de werknemer. Het is een leven lang ontwikkelen voor al deze groepen.

Programma

Verschillende sprekers nemen deelnemers mee in anders denken over oplossingen voor de mismatch op de arbeidsmarkt. In het plenaire gedeelte staat het thema en de huidige situatie in Noord-Holland Noord centraal. Hier spreken onder andere Kholoud al Mobayed (wethouder gemeente Hoorn), Ben Tap (directeur RPAnhn), UWV-adviseur Erik Stam, Simone Visser-Botman (wethouder gemeente Drechterland), WBG-voorzitter Hans Huibers en gedeputeerde Ilse Zaal.

Kennissessies

In zeven verschillende kennissessies komen vervolgens praktijkervaringen en oplossingen aan bod. Hoe kijkt men per sector naar de mismatch? Wat zijn ervaringen tot nu toe en wat zijn mogelijke oplossingen? In deze sessies spreken onder andere Rob Buwald van PDZ Uitzendbureau, Danny van Soelen van de IT Academie, John Herfkens van de Provincie Noord-Holland en Marjolijn Dölle van Werksaam Westfriesland. Bekijk het hele programma via www.hetgrootstewerkfestival.nl/.

Aanmelden

Het Grootste Werkfestival vindt plaats op 23 november en is zowel vanuit huis als live in Schouwburg Het Park in Hoorn te bezoeken (op vertoon van een geldige corona QR-code). Het hele programma duurt van 14.00-17.30 uur, deelnemers zijn echter vrij om later aan te sluiten of eerder te vertrekken. Aanmelden kan via www.hetgrootstewerkfestival.nl.

Over Het Grootste Werkfestival

Het Grootste Werkfestival is een initiatief van RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) en ontwikkeld samen met o.a. de gemeente Hoorn, WerkSaam WestFriesland, WerkgeversServicePunt Noord-Holland Noord en de WestFriese Bedrijvengroep.

Vergelijkbare berichten