NOW 5 aanvragen mogelijk tot 30 juni 2021

Het loket voor de vijfde periode NOW is weer geopend. Werkgevers kunnen de tegemoetkoming in loonkosten aanvragen tot 30 juni 2021 via de website van UWV.

Voorwaarden

De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Loket langer open

In overleg met het ministerie is de aanvraagperiode van de vijfde periode NOW verlengd. Aanvankelijk zouden werkgevers een aanvraag kunnen indien van 17 mei tot en met 13 juni. Die termijn wordt met vier weken uitgebreid: het loket is twee weken eerder open gegaan en blijft ook twee weken langer open. “Daarmee helpen we enerzijds werkgevers die snel een tegemoetkoming nodig hebben en anderzijds werkgevers die langer willen nadenken of ze een aanvraag willen indienen,” aldus UWV-bestuurder Janet Helder.

Aanvragen

De NOW 5 kan worden aangevraagd via de website van UWV.

Vergelijkbare berichten