Omgekeerd solliciteren Den Helder

Op 22 juni wordt het event Omgekeerd Solliciteren georganiseerd. Het WerkgeversServicepunt is er om werkgevers en werkzoekenden met elkaar te verbinden. Deze tijd, waarin veel organisaties op zoek zijn naar personeel, vraagt om creatieve oplossingen en andere manieren van matchen. ‘Omgekeerd solliciteren’ is daar een  mooi voorbeeld van. De rollen worden omgedraaid. Werkgevers solliciteren bij kandidaten. Dat geeft kandidaten de kans om te laten zien wat zij belangrijk vinden aan een baan en werkgevers krijgen een podium om te laten zien hoe leuk het is om bij hun organisatie te komen werken. Het event vindt plaats in Theater de Kampanje in Den Helder.

Rollen omgedraaid

Omgekeerd solliciteren is een manier om een kandidaat eens op een andere wijze te leren kennen. Aan de hand van de vragen van een kandidaat, ontdekt een werkgever wat zijn of haar drijfveren zijn, wat iemand écht belangrijk vindt aan het werk, waar iemand enthousiast van wordt. Omgekeerd solliciteren geeft de kandidaat de kans om onderwerpen te bespreken die in het ‘traditionele’ sollicitatiegesprek wellicht niet aan de orde komen, maar die wel interessante informatie oplevert waardoor u als werkgever de kandidaat beter leert kennen. Uit eerdere edities blijkt dit hele leuke gesprekken en resultaten op te leveren.

Diversiteit aan bedrijven

Veel verschillende bedrijven doen mee op 22 juni: ESPEQ VakmansgroepOlof Schuur BVHGG Profiling SpecialistsMcDonald’s Den Helder Centrum, Albert Heijn (Julianaplein), Landal GreenParksDriessenWerkenbijdeoverheidKruidvatGemeente Den HelderProschoon B.V.Witkamp Dienstverleners B.V.Miep Huishoudservice en begeleiding’s Heeren LooOmringInWerkingHerenbosNoot PersonenvervoerCitymarketing Den HelderKopGroep BibliothekenNHN Werkt Door
en MEE & de Wering.

Meer informatie over de Meet and Greet is te vinden op de website: www.meetandgreetnhn.nl/ . Of kent u werkzoekenden voor wie dit interessant kan zijn, aanmelden gaat ook via deze site.

Wilt u ook een keer deelnemen aan dit event of wilt u eens sparren over vernieuwende manieren om personeel te werven? Wij denken graag met u mee. Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare berichten