Op zoek naar werk? Grijp je kans bij Banenmarkt NHN!

Donderdag 15 april organiseert het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) voor de tweede keer een online banenmarkt. Net als bij de eerste banenmarkt worden werkzoekenden en werkgevers op een innovatieve manier bij elkaar gebracht, op basis van competenties. Werkgevers kunnen zich vanaf vandaag tot en met 19 maart aanmelden, werkzoekenden kunnen zich van 23 maart tot en met 8 april aanmelden op www.banenmarktnhn.nl.

De online Banenmarkt NHN biedt in coronatijden extra mogelijkheden voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Elke werkgever kan zelf aangeven naar welke competenties hij voor zijn bedrijf op zoek is. Ook werkzoekenden voeren hun competenties in. Het matchsysteem zorgt er vervolgens voor dat de werkgever via een online videoverbinding kan speeddaten met werkzoekenden die de gezochte competenties in huis hebben.

Extra services voor werkgevers én werkzoekenden

Werkgevers kunnen via een livestream een bedrijfspresentatie geven en een bedrijfsfilm plaatsen op hun profielpagina op banenmarktnhn.nl. Een mooie manier om je als werkgever te presenteren! Daarbij is meedoen aan dit online event geheel kosteloos. Voor werkzoekenden biedt de online banenmarkt vacatures vanuit diverse branches. Zij kunnen bovendien verschillende webinars volgen, over online solliciteren en het maken van een cv. Ook kunnen werkzoekenden een cv check laten doen. Op banenmarktnhn.nl kunnen werkzoekenden daarnaast ook informatie vinden over omscholingstrajecten en werken in het buitenland.

Werkgevers eerst aanmelden, daarna werkzoekenden

Vanwege de match op competenties melden werkgevers zich eerst aan. Dit kan tot en met 19 maart via: www.banenmarktnhn.nl. Vervolgens kunnen werkzoekenden zich vanaf 23 maart tot en met 8 april aanmelden via hetzelfde platform. Op donderdag 15 april kunnen werkzoekenden in de ochtend drie rondes met bedrijfspresentaties en workshops volgen. Vervolgens vinden ‘s middags de speeddates plaats. Elke speeddate duurt maximaal 12 minuten.

Successen tijdens eerste Banenmarkt NHN

Met 52 werkgevers, 316 werkzoekenden en 441 ‘blind speeddates’ was de eerste online banenmarkt, ondanks een aantal verbeterpunten, een succes. De eerste editie leverde veel positieve reacties op van zowel werkgevers als werkzoekenden. Ook het matchen op basis van competenties werd positief ontvangen, dit biedt mooie kansen in de huidige arbeidsmarkt. Tijdens de eerste banenmarkt is bijvoorbeeld een kandidaat met een verzekeringsachtergrond gaan werken in de thuiszorg.

WerkgeversServicepunt NHN

In het WSP-NHN werken gemeenten, UWV en de SW-bedrijven samen. Zij bieden één aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met hun arbeidsmarktvragen. Adviseurs van het WSP-NHN bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden en adviseren werkgevers over mogelijke subsidies, regelingen en/of begeleiding op de werkvloer.

Vergelijkbare berichten