Samenwerking Stamhuis Medemblik en WerkgeversServicePunt NHN

Stamhuis Medemblik en Werkgeversservicepunt NHN hebben een warme samenwerking. Stamhuis Medemblik, gespecialiseerd in winkelontwerp en winkelinrichting, heeft de handen ineengeslagen met het WSP NHN om mensen met diverse achtergronden en vaardigheden een kans te geven in hun bedrijf.

De samenwerking begon toen Bas van Velzen, Werkgeversadviseur bij WSP-NHN, en Jurin de Wit elkaar ontmoetten tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dagen (KBBBD) waar Stamhuis aan mee deed. Bas bezocht het bedrijf tijdens de KBBBD en raakte in gesprek over mogelijke samenwerkingen.

Passende samenwerking

Stamhuis koos bewust voor samenwerking met het WSP, omdat het mooi aansluit bij het werk wat zij te bieden hebben. Ze hebben heel divers werk, repeteer werk en diverse moeilijkheidsgraden. Dat past bij veel verschillende mensen die graag met hun handen willen werken.

Steunpilaar

Bas heeft Jurin geholpen met diverse zaken. Zo heeft Stamhuis mee gedaan met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (www.kbbbd.nl). Hier heeft Bas bij geholpen en ideeën voor aangedragen. Bas is ook de schakel tussen de matchmakers en coaches van de gemeenten/UWV, de cliënten en Stamhuis.

Positieve impact op WerkSaam-cliënten

Stamhuis heeft nu 7 cliënten van WerkSaam Westfriesland in dienst via het WSP. Jurin is heel positief. Sommige cliënten hebben wat meer begeleiding nodig dan de ander. Jurin: ”Vooraf hadden we niet gedacht dat het zo’n mooi bedrijf is en dat er zoveel afwisseling is tussen de cliënten”.

Extra begeleiding

In sommige gevallen is er voor het bedrijf loonsubsidie. Dit geeft extra ruimte (tijd) voor begeleiding en ondersteuning voor die mensen die dat nodig hebben. Ook hebben Jurin en zijn collega Roxanne de Harrie Helpt Training gevolgd via het WSP (www.wsp-nhn.nl/harriehelpt) Jurin: “We hebben een super leerzame training gehad en het is heel mooi om ervaringen uit te wisselen met andere sociale werkgevers.”

Blije medewerkers

De samenwerking met het WSP levert ons enthousiaste medewerkers op en wij hebben een andere kijk op WerkSaam gekregen. Wij zijn zeer dankbaar dat we deze mensen een kans mogen geven. Het is een Win Win situatie. Mooi voor ons, maar ook voor de cliënten die nu een baan hebben. “Als we op deze voet verder gaan met onze samenwerking met het WSP, zie ik nog wel voor meer mensen kansen. Het hoeft van ons niet hierbij te blijven, we hebben werk zat. Redenen genoeg om de samenwerking voort te zetten”.

Links naar rechts: Tamer, Jurin en Peerawit.

Vergelijkbare berichten