WSP-NHN verzorgt Kennissessie op 25 september; breng sociaal ondernemen in praktijk

Op maandagavond 25 september organiseert NH Zaken een thema-evenement over Diversiteit & Inclusie als onderdeel van de NHN Business Awards. WSP-NHN, als partner verbonden aan dit evenement, zal een kennissessie verzorgen.

Danielle de Gier, manager WSP-NHN: “Wij adviseren werkgevers over diversiteit & inclusie en hoe een divers personeelsbestand kan worden vormgegeven op de werkvloer. Ondernemen met maatschappelijke meerwaarde, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten op hun mogelijkheden en talenten. Tijdens een kennissessie deze avond vertellen we meer hoe u als werkgever een inclusieve werkomgeving kunt creëren.” Meld u hier aan voor deze avond.

Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie

“We gaan dieper in op het Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie, BIA. Dit instrument biedt kosteloze ondersteuning aan werkgevers bij het creëren van een inclusieve werkomgeving. Het BIA onderzoekt mogelijke aanpassingen binnen het bedrijf, waardoor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt probleemloos kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Soms blijken bestaande vacatures niet direct geschikt, maar door eenvoudige en routinematige werkzaamheden uit bestaande banen te lichten, kunnen deze taken uitstekend door mensen met een arbeidsbeperking worden uitgevoerd”, aldus Danielle.

Mindsetverandering

WSP-NHN past hiervoor de methode “Inclusief Herontwerp Werkprocessen” toe, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Maastricht. Door middel van interviews en observaties worden werkprocessen in kaart gebracht. Daarnaast voorzien we werkgevers van advies over regelingen en subsidies waar gebruik van gemaakt kan worden. Een werkgever waar het BIA al is toegepast, onderging een mindsetverandering. In plaats van alleen te denken aan bestaande functies, werd er gekeken naar wat kandidaten met een arbeidsbeperking kunnen uitvoeren. Hieruit kwamen geschikte taken naar voren, die een specifiek takenpakket vormden voor mensen met een arbeidsbeperking. Als resultaat zijn er inmiddels twee Wajongers aangenomen voor dit werk.

Advies

Als u vragen heeft over het BIA of geïnteresseerd bent in het creëren van een inclusieve werkomgeving, neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Vergelijkbare berichten